frankavlingetillludwigsburg

Alla inlägg den 26 september 2012

Av Frida Larsson - 26 september 2012 13:23


Dagen idag började sådär. Innan första lektionen började, ca 07:37 ringde min värdmamma mig på mobilen. Jag svarade och jag fick reda på att min värdsyster hade feber och att jag skulle komma hem på lunchrasten. Just som jag fått reda på det kommer det en lärare gående förbi i korridoren. Trodde jag... Hon stannade framför mig och började prata på tyska som jag inte förstöd så mycket av. När jag sagt hejdå till värdmamma sa läraren, något irriterat till mig att man minsann inte får ha telefoner i skolan och höll fram en handflata mot mig och sa något i stil med "Handy, Bitte!". Precis som att jag skulle lägga mobilen där eller? Jag försökte förklara att min syster var sjuk och därför var jag tvungen att ta samtalet. Någon från min klass försöker lite diskret plocka på lärarens uppmärksamhet och informera om att jag är ny på skolan. Läraren har ilska i ögonen, muttrar något och sen vänder hon på klacken och lämnar mig och min (numera avstängda) mobil ifred.


Jobbig situation. Men jag visste inte att det var otillåtet att använda mobiler innan skolan och lektionerna börjat. Läraren skulle få spader om hon bara visste hur det går till i en svensk skola.


Men man ska ju lära sig något nytt varje dag. Idag har jag lärt mig att det inte är tillåtet, förutom utomhus på långrasten, att använda sin mobiltelefon.


Frida

Ovido - Quiz & Flashcards