frankavlingetillludwigsburg

Alla inlägg under mars 2013

Av Frida Larsson - 17 mars 2013 17:38

Söndagar är ju vilodagar. De dagar man ska göra ingenting. Bara vila och ha det bra. Det har jag kört stenhårt på idag. Eller ja, jag var ju ute och cyklade i förmiddags när det regnade och var kallt. Sen har jag ju skrivit brev och pysslat påskkort också, så något vettigt har jag visst gjort idag. Men att få till blogginlägg som är längre än 7 meningar är svårare. 


Frida

Av Frida Larsson - 15 mars 2013 09:56

Jag är helt fantastiskt dålig på att se fel/inte titta på förändringsplanerignen till skolan. Jag visste att jag inte skulle ha någon religion idag 3-4 Stunden. Men jag skulle ha engelska på morgonen. Trodde jag. Det visade sig att den lektionen också var inställd och jag gått upp extra tidigt för att ta den tidiga bussen helt i onödan. Det var bara att vända om och ta bussen tillbaka hem igen. Den enda lektionen jag har idag är matte med min gamla klass. Dock var det inte så dåligt att stiga upp tidigt, för det betyder att jag kunnat måla mina naglar och det är ju alltid trevligt. 


Idén kommer från elinsnaglar.blogspot.se  


Frida

Av Frida Larsson - 14 mars 2013 17:57

Internationella pi-dagen firades med klänningsinköp, nya solglasögon, bakning och ätning av mumsiga cookies. En helo okej dag för att vara så förknippad med matte som den ändå är. 


Frida

Av Frida Larsson - 13 mars 2013 19:12

Eftersom det är tråkigt både att läsa och skriva om väder så tänker jag inte berätta att vintern kommit åter till Ludwigsburg och absolut inte att det snöat hela dagen. 


På gympan idag spelade vi badminton. Precis som vi gjort de senaste lektionerna. Nästa onsdag är det betygssättning på badminton, så det är bara att träna. Här fungerar det nämligen som så att man får betyg i var enskild gren som sedan vägs samman till ett betyg i slutet av året. På bedömningsdagen kan det mycket väl gå till som följer. Eleverna står i ett led och får en och en utföra en uppgift som på en gång bedöms och betygssätts av läraren. Sen säger läraren betyget rakt ut och man kan pusta ut för den gången. Det är lite annorlunda, men jag har vant mig.


När jag kom hem ägnade jag en ”gute Stunde” på min engelskauppgift som är att kunna presentera invandringen i USA genom tiderna. Duktigt! I läxväg återstår idag matte och den kommer jag ta tag i. Snart.


Frida


Av Frida Larsson - 12 mars 2013 16:04

Elever i en tysk skola har alltid med sig en plastburk med macka eller frukt (i klyftor) i till skolan (helst ska det vara förberett av en mamma, men det är inget måste). Elever i en tysk skola har alltid Tempo (näsdukar) med sig.


Jag är rädd att jag omedvetet hakat på trenden. För igår hade jag med mig en grön plastburk med päronklyftor till skolan. Idag hittade jag ett paket Temop i väskan. Man får väl säga att jag tagit seden dit jag kommit och försökt bete mig som en tysk.


På andra rasten idag stod jag och pratade med en från en annan klass. En tjej som jag inte träffat innan ansluter sig till konverstionen.


Jag: Blablablabla bla

Ny tjej: Hej! Jag heter ....

Kompis: Hej! Det här är Frida

Ny tjej: Går du i vår paralellklass?

Jag: Nja, jag är i JG1, men gick i 10A fram till jul.

Ny tjej: Varför då? 

Kompis: Frida kommer inte från Tyskland

Ny tjej: Varifrån kommer du då?

Jag: Sverige

Ny tjej: Jaha, jag tyckte du såg tysk ut. 

Jag: Ehh, tack...


Eller hur svarar man på den komentaren?


Frida

Av Frida Larsson - 11 mars 2013 16:30

Våren fick tydligen för sig att ta en paus efter 8 dagar. Det var kul med sol så länge det varade iallafall. Men om man ska vara lite positiv så finns det ju bra saker också. För te är ju ganska gott, och det kan man ju inte dricka när det är varmt, för då blir det alldeles för varmt. Nåja, nu ska jag snart ta mig i kragen och plugga lite tyska och spanska. Viel spass!


Frida

Av Frida Larsson - 9 mars 2013 17:06

Äntligen har jag sett filmen jag velat se sedan jag såg den i reklamen senast jag var på bio, Les Misérables. Filmen av musikalen av boken av Victor Hugo. Handlingen utspelar sig i revolutionens Frankrike. Om hur folket kämpar för sin frihet och hur två unga människor kämpar för sin kärlek.


Eftersom jag såg filmen i Tyskland var den dubbad. Fast i Tyskland dubbar man inte sånger i filmer. Les Mirsérables är som bekant en musikal, vilket betydde att stora delar av filmen var på engelska. Även ”pratet” i låtarna var på engelska. Det var få meningar och enstaka ord som var på tyska. När det var på engelska var det textat och tack vare det förstod jag allt.



Om vita converse betyder att det är vår så är det det nu.  


Frida

Av Frida Larsson - 7 mars 2013 16:03

Jag hade aldrig trott att jag någonsin skulle kunna räcka upp handen på en tysk tyskalektion. En tysk tyskalektion är som en svenskalektion, fast på tyska. Ganska svårt helt enkelt. Men jag kunde iallfall räcka upp handen och bidra till när en bild och en dikt med samma baktanke skulle analyseras. Efter det var jag så lycklig. Att solen sken och vi fick gå tidigare från lektionen gjorde lyckan ännu större. Annat jag hunnit med idag är att köpa en födelsedagspresent till mig själv och måla giraffer på naglarna.

   

Frida

Ovido - Quiz & Flashcards