frankavlingetillludwigsburg

Alla inlägg under april 2013

Av Frida Larsson - 13 april 2013 20:26

 

Jag tog en promenad i det fina vädret idag. Enligt tidningen ska det bli en bra bit över 20 grader i början på nästa vecka. Vi får väl se hur mycket sanning det ligger i det. Hur som helst luktade det vårblomma i lukten och jag blev glad. Idag hade jag dessutom vårklänningspremiär. Härligt!


Frida

Av Frida Larsson - 11 april 2013 19:42

Idag hade jag 6 stundar i skolan. Och jag kunde räcka upp handen på alla lektionerna! Jag blir så barnsligt glad och nöjd med mig själv när jag lyckas räcka upp handen här i Tyskland. För en tid sedan bestämmde jag mig för att jag ska skriva med på nästa matteklausur. Det betyder att jag måste anstränga mig massor på lektionerna för att förstå. Men nu börjar jag fatta lite mer och även om jag har lite svårt att erkänna det för mig själv, är inte mattelektionerna lika tråkiga och obegripliga mer. Jag antar att det är bra. Sen kollade jag på listan över lektionsändringar och såg att alla mina lektioner imorgon är inställda. På eftermiddagen åkte jag in till stan för att prova kläder och skor med Eileen. Om 20 minuter börjar Germanys next Topmodel och det blir nog skoj. 


Frida

Av Frida Larsson - 8 april 2013 12:38

Jag hade ingen ekonimi imorse, vilket betydde att jag började först tjugo i tio. Jag skulle ta bussen lite över nio för att vara i skolan och fixa lite grejs innan jag började. Men det visade sig gå helt annorlunda. Istället för att ta bussen in till stan så råkade jag hoppa på fel buss, altså bussen som går ut på landet. (Bussarna går från samma hållplats.) Jag kände hur min plan förstördes och började fundera på hur jag skulle kunna förklara detta för läraren på något lämpligt språk. Tillslut kom jag äntligen fram till skolan och sprang upp för trapporna och han precis innanför dörren innan den stängdes. Efter första lektionen som var spanska var det enligt schemat engelska. Men eftersom det är Abi nu i veckan var denna sista engelskalektion en frågelektion och eftersom jag inte ska skriva Abi, kunde jag med gott samvete åka hem igen. 


Klockan 2 börjar min andra spanska. Vi får väl se hur det går där. Cykla dit ska jag iallafall, för att undvika fler bussmissöden. 


Frida

Av Frida Larsson - 7 april 2013 14:23

Jag tycker inte om att läsa. Det är ingen hemlighet. Men tydligen behöver man läsa för att inte behöva känna sig pinsamt bortkommen på tyskalektionerna (svenska i Sverige). Som grädde på moset delade min tyskalärare ut boken sista lektionen innan påsklovet. Han sa det inte ordagrant, men jag antar att han menade att den ska vara utläst till nästa lektion, vilket är på tisdag. Om jag får säga det själv, har jag varit väldigt duktig och läst ut nästan hela boken. Boken heter Homo Faber och handlar om en ingenjör som heter Walter Faber och utspelar sig i slutet på 50-talet. Trots att jag tycker det är tråkigt att läsa så vet jag att det är ännu tråkigare att sitta på var tyskalektion i säkert 2 månader och inte kunna göra något, eftersom jag inte läst boken som all undervisning bygger på. Så så är det och idag har jag suttit i solen och läst ganska mycket. Bra va?


Frida

Av Frida Larsson - 4 april 2013 17:37

Jag är inne på slutspurten av mitt påsklov. I söndags hade jag födelsedag. Eftersom Sofia kom med tåg från Sverige till Stuttgart åkte jag och värdpappa sent på kvällen den trettionde mars dit för att hämta henne. Lagom till tolvslaget var vi hemma och firade lite redan då.


Tydligen så blir man inte väckt av sång som man brukar bli hemma hos mig i Sverige i min värdfamilj. Istället gick jag och Sofia ner till köket och där möttes jag av familjen som sjöng en födelsedagssång som börjar något i stil med ”viel glück und viel segen”. Sen blev det dunderfrukost och jag fick en fin och rolig dikt av värdpappa som handlade om för någon vecka sedan när jag försökte rimma på en tyskauppgift och vi kom fram till att det inte finns något som rimmar på Frida på tyska. Det hela slutade iallfall med att det vore bättre ifall jag hette Elise, för jag fick en resa till Paris. Av mamma, pappa, Viktor, mormor, morfar, gamlamormor och Sofia fick jag en massa fina saker. Efter frukosten kom min gamla värdfamilj för att säga grattis. Jag hade bjudit in några vänner på kakkalas och jag är rädd att det blev alldeles för många kakor. Men gott var det iallfall. Som det ser ut nu har jag överhuvudtaget ingen anledning till att INTE åka till Stuttgart och Wasen, eftersom jag fick en Dirndl. Gissa om jag blev överlycklig! Dessutom fick jag massor av nagellack, en mössa och annat smått och gott.


Innan Sofia åkte hem igår hann vi med att turista i både Ludwigsburg och Stuttgart. Trevliga dagar helt enkelt.

   

Frida

Ovido - Quiz & Flashcards