Direktlänk till inlägg 26 februari 2013
Nu på eftermiddagen bakat chokladbiskvier tillsammans med värdbror. Det är egentligen inte så himla svårt, bara en massa steg i bakningen. Först gör man bottnarna av mandelmassa (malen mandel och florsocker) och äggvita. De har man sen in i ugnen tills de är lagom bruna. Medan bottnarna är i ugnen förbereder man chokladkrämen av smör, florsocker och kakao. När bottnarna har svalnat brer man på chokladkrämen, ju toppigare desto finare slutresultat. När man känner sig färdig smälter man lagom med mörk choklad i vattenbad och doppar sedan försiktigt biskvierna i chokladen så att de blir chokladiga. Det sista steget är att de ska vara i kylskåpet till chokladen stelnat ordentligt. Sen är det bara att hugga in, mums!
Kladdfrida har lyckats få choklad över allt, även där det inte ska vara, typ på talriken och bakplåtspappret.
Frida
Sedan två veckor och tre dagar är jag på svensk mark igen. Tyskland lämnade jag den 26:e juli. Jag är nöjd med året och har ingen anledning att ångra det. Men nu går livet vidare, med svensk skola, scouter och hästar, precis som innan jag åkte till L...
Inte kunde jag tro att ordet Hizefrei kunde ha så stor inverkan på folk. När vi fick reda på det blev alla helt galna och näst intill hoppade runt av glädje. Hizefrei är när eftermiddagsundervisningen blir inställd för att det är för varmt ute. Det p...
Nu är jag så pass hemkommen från Berlin, att jag hunnit duscha och vända ut och in på resväskan på jakt efter mina nyinköpta shorts. Berlin var fantastiskt! Jag tänker att jag laddar upp bilder sen någon gång, förhoppningsvis ikväll eller imorgon. Ik...
Igår eftermiddag anlände jag till Berlin, efter en alldeles för lång bussresa. Idag står det en massa saker på "att göra" listan, så det är lika bra att sätta igång direkt! Avfärd mot det där huset med glastak, mellan brandenburgertor och hauptbahnho...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|